ΑΠΟΓΕYΜΑΤΑ

Κάθε  απόγευμα Δευτέρα – Παρασκευή  στο Παίξε Γέλασε, παιδιά από 18 μηνών έως 12 ετών ετών ερευνούν, ανακαλύπτουν και δημιουργούν, γιατί σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εργαστήρια και δράσεις που βασίζονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Σκοπός και ανάγκη του ανθρώπου είναι να ανακαλύψει και να απολαύσει τον κόσμο γύρω. Ο τρόπος για να πετύχει το σκοπό του, σε αυτή τη νευραλγική χρονική περίοδο της ζωής του, είναι το παιχνίδι που βασίζεται στην ελευθερία επέμβασης στον πραγματικό κόσμο, στα πραγματικά αντικείμενα.

Ειδικά σήμερα, που τα πάντα αλλάζουν καθημερινά και με ταχύτητες φωτός, είναι απαραίτητο να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με ευελιξία, φαντασία και προσαρμοστικότητα. Η βιωματική ανακάλυψη του κόσμου μέσα από το παιχνίδι είναι το μέσο που εμείς χρησιμοποιούμε ώστε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να μπορούν να ερευνούν και ελεύθερα να αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιούν αντικείμενα και υλικά.

Τα βασικά μας παιχνίδια θα πλαισιώνονται κάθε φορά από νέα ερεθίσματα και υλικά, ώστε σε κάθε μας συνάντηση τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία νέων ανακαλύψεων και απολαύσεων.

Μαγαζάκια


Βεστιάριο με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ


Γωνιές με φυσικά υλικά (χώμα, άμμο, ξύλα, πέτρες, νερό)

Εικαστικό υλικό (χρώματα, πυλό, υλικά για κολάζ, κατασκευές, ζωγραφική)