ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα συναντιόμαστε στο Παίξε Γέλασε για πολύ παιχνίδι και δράσεις δημιουργίας και έκφρασης. Θυμίζουμε, ότι ο σχεδιασμός των δράσεών μας βασίζεται στη φιλοσοφία του μη κατευθυνόμενου παιχνιδιού. Τα παιδιά επιλέγουν με τι, πότε και πως θα παίξουν.

 Γιατί, το παιχνίδι και ο τρόπος που κάθε παιδί το οργανώνει, όταν δεν καθοδηγείται από τους ενήλικες δασκάλους ή γονείς , επιτρέπει την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στον εαυτό, την ανάπτυξη της αυτονομίας, της διάδρασης και επικοινωνίας και την εκ νέου δημιουργία. Ειδικά σήμερα που τα παιδιά μας ζουν σ ένα περιβάλλον διαρκών αλλαγών με εκατομμύρια πληροφορίες που καλούνται να διαχειριστούν και να επιλέξουν το «σωστό» , χρειάζεται να μάθουν – να βιώνουν την αυτο-οργάνωση, να δημιουργούν από την αρχή, να κρίνουν και να αποφασίζουν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα παιδιά παίζουν σε συνθήκες ελευθερίας χωρίς τις έννοιες του πρέπει, του σωστού και του λάθους, αφού άλλωστε αυτές είναι έννοιες που κανείς δεν μπορεί να καθορίσει. Όλα αυτά εννοείται ότι εξελίσσονται μέσα σε πλαίσια σεβασμού για το χώρο και άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον κάθε Τετάρτη και Παρασκευή σχεδιάζουμε μια δράση σύνθεσης υλικών μαγειρικής, εικαστικών ή ό,τι άλλο πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει τα παιδιά για να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν.

 

Έτσι, για τον υπόλοιπο Γενάρη και τον Φεβρουάριο σχεδιάσαμε τα εξής:

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Το σέλινο, η πατάτα, το μήλο και ο μαϊντανός γίνονται τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε μοναδικά καδράκια με στάμπω. Τα παιδιά πάντα θέλουν να συνδυάζουν τα χρώματα με άλλα υλικά , να τα μελετούν και να προσφέρουν μοναδικές δημιουργίες!

 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η κηπουρική είναι αγαπημένη μας δραστηριότητα. Ελάτε να φυτέψουμε χειμωνιάτικα αρωματικά και αν ο καιρός μας το επιτρέψει να εξελιχθεί η δράση στον υπέροχο κήπο μας. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν με χώματα και φυτά, γιατί ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι αυτή η δράση εξελίσσει τη μαθηματική τους σκέψη, γιατί υπολογίζουν ποσότητες, βάρος, υφές.

 

  Τα λάθη σε μια τέτοια δράση είναι για μας το ζητούμενο ενώ ο πειραματισμός και η έρευνα κυριαρχούν.

 

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Φύλλα και κλαδιά έχουμε πολλά στον κήπο μας! Περιμένουμε τα παιδιά να τα μαζέψουμε και να τα μεταμορφώσουμε σε πινέλα. Η διαφορετική – παράδοξη χρήση των αντικειμένων είναι μέλημά μας καθώς συνδέεται άμεσα με τον τρόπο σκέψης των παιδιών. Εμείς δίνουμε το ερέθισμα. Τα παιδιά δημιουργούν.

 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Η μέρα της βασιλόπιτάς μας έφτασε και το μεγάλο δώρο σας περιμένει! Πληροφορίες για την εκδήλωσή μας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/events/581090765695461/

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ένα μοναδικό απόγευμα σας περιμένει: Τα παιδιά ετοιμάζουν και σερβίρουν το βραδινό τους γεύμα!! Πρώτο πιάτο, καναπεδάκια. Δεύτερο πιάτο: χορτόσουπα!!! Η προετοιμασία και το σερβίρισμα γεύματος από τα παιδιά είναι μια σπουδαία δράση που προάγει στο έπακρο την αυτονομία, την εμπιστοσύνη στον εαυτό, την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Γαλοτσάκια μεταμορφώνονται σε κούκλες κουκλοθεάτρου!! Τι άλλο να πούμε γι’ αυτή τη δράση; Εμπνεόμαστε από τη φυσική τάση των παιδιών ν΄αλλάζουν τη χρήση των αντικειμένων και προτείνουμε να δημιουργήσουμε μαζί την πιο πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση του κόσμου.

 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Όπως κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα έτσι κι αυτή ετοιμάζουμε υπέροχα ροφήματα. Τα παιδιά φτιάχνουν τσάι και σοκολάτα. Άρα διαχειρίζονται διάφορα υλικά και ποιότητες, πειραματίζονται, δοκιμάζουν, επιλέγουν κάνουν λάθη με την ησυχία τους χαίρονται και απολαμβάνουν!!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Χρώματα, πινέλα, υφάσματα, χαρτιά, κόλλα, κουμπιά και 1002 ακόμα υλικά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο για να δημιουργήσουμε μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής και κολάζ!

 

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κλείνουμε τα φώτα, ανάβουμε τον προβολέα και γονείς με παιδιά παίζουνε και χορεύουνε με σκιές. Ελάτε να φτιάξουμε σχήματα και ιστορίες με σώματα και αντικείμενα, να δημιουργήσουμε και να περάσουμε μοναδικά με φως και σκιά!!

 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Απόγευμα εξαιρετικά αφιερωμένο στις μαμάδες που τόοοοσο κουράζονται. Τα παιδιά ετοιμάζουν πήλινγκ και κρέμες με φυσικά υλικά και οι μαμάδες απολαμβάνουν μια μοναδική διαδικασία περιποίησης και χαλάρωσης. Σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση.

 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Οι Απόκριες είναι πλέον γεγονός! Ελάτε να κάνουμε ένα μοναδικό, αστείο, χαρούμενο και δημιουργικό μακιγιάζ και να μεταμορφωθούμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε, γιατί το έχουμε ανάγκη. Γιατί μπορούμε!!

 

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Διαγωνισμός δημιουργικής εμφάνισης με αυτοσχέδιες στολές και μοναδικά καπέλα που θα δημιουργήσουν γονείς και παιδιά μαζί. Σας περιμένουμε να φτιάξουμε με απλά υλικά πρωτότυπες μεταμφιέσεις που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε όλα τα αποκριάτικα πάρτι!!!

 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Απόκριες χωρίς μάσκες γίνονται;; Δε γίνονται!! Ελάτε να δημιουργήσουμε τις πιο περίεργες, παράδοξες μάσκες για τις φετινές Απόκριες , από χαρτί και για τους πιο τολμηρούς από γυψόγαζα…!!