Απογεύματα Παίξε Γέλασε

Κάθε Τρίτη Κήποι παιχνιδιού !

 Η πρώτη τους ομάδα παιχνιδιού!   

Η πρώτη τους ομάδα παιχνιδιού! Οι κήποι παιχνιδιού είναι ένας πυρήνας συνύπαρξης με συνομήλικους, εξερεύνησης του κόσμου μέσα από το παιχνίδι και ανάπτυξης των συναισθηματικών, νοητικών και σωματικών δυνατοτήτων των παιδιών. Μέσα από διάφορες τεχνικές και μορφές παιχνιδιού θα τα παιδιά θα δημιουργήσουμε γέφυρες που θα ενώσουν τον κόσμο της φαντασίας με τον πραγματικό κόσμο. Σε αυτό το ταξίδι οι γονείς θα είναι συνοδοιπόροι! Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται- καιρού επιτρέποντος- στο κήπο του Παίξε-Γέλασε ή στον εσωτερικό χώρο.
Για παιδιά από 18 μηνών- 2,5 ετών και 1 συνοδός.
Κάθε Τρίτη 16:30-18:00
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής θα είναι μηνιαίο
Υπεύθυνη συναντήσεων: Εκμεκτσίογλου Εύη.
**Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με τις μορφές παιχνιδιού που αντιστοιχούν στον τρόπο παιχνιδιού αυτής της ηλικίας . Το messy play, το αισθητηριακό παιχνίδι, τα παιχνίδια ανακάλυψης και πειραματισμού και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια είναι κάποιες από αυτές. Η μη παρεμβατικότητα και η ελευθερία της έκφρασης και της επιλογής είναι βασικά στοιχεία του σχεδιασμού και της υλοποίησης των συναντήσεων.
Λίγα λόγια για την Εύη
Ξεκίνησε τις σπουδές της με σεμινάρια εικαστικών εργαστήριων, θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθέατρου. Στη διαδρομή της συνάντησε δασκάλους που της χάρισαν απλόχερα τις γνώσεις τους. Σε αυτές τις συναντήσεις ανακάλυψε τη δύναμη της ομάδας αλλά και τη σημασία του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της και το ρόλο του εμψυχωτή. Συνάντησε ανθρώπους που μαζί δημιουργήσανε και εμψυχώσανε ομάδες παιχνιδιού, καλλιτεχνικά εργαστήρια και σεμινάρια ενηλίκων. Από τότε συμπορεύονται και μαθαίνουν η μία από την άλλη, ανακαλύπτουν, διαβάζουν και εξελίσσονται! Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κάθε Τρίτη Hatha Yoga kids!

Εισ-πνοή Εκ-πνοή Ανά-πνοη!
Γιόγκα σημαίνει ένωση, η ένωση του σώματος με το νου και το πνεύμα.
Τώρα που η αναγκαιότητα για δυνατή αναπνοή είναι μεγαλύτερη από ποτέ, μαθαίνουμε να αναπνέουμε με επίγνωση μέσα από το ολιστικό σύστημα της γιόγκα σωστά κι ολοκληρωμένα. Βοηθάμε τα παιδιά να αντιληθφούν και να αναγνωρίζουν την αναπνοή τους βελτιώνοντας την με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Κάνουμε γιόγκα για να επιτύχουμε:
– σωστή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, στους πνεύμονες και στο διάφραγμα
– αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου του αίματος
– αποτοξίνωση
– αυξημένη συγκέντρωση
– έλεγχο των συναισθημάτων
– μείωση της έντασης
– χαλάρωση του σώματος
– καλύτερο ύπνο
– ενίσχυση του κεντρικού νευρικού συστήματος
Για παιδία από 4-8 ετών.
Κάθε Τρίτη 18:30-19:30
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής θα είναι μηνιαίο
Yoga Instructor : Τζωρτζίνα Ηλιοπούλου, πιστοποιημένη, έμπειρη κι άριστα εκπαιδευμένη για τη διδασκαλία της γιόγκα με αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

 Κάθε Τετάρτη Junior Master Chef Μαγειρέματα με την Ηλιάνα !

Είμαστε ο, τι τρώμε! Αλλά τι τρώμε;

Η μαγειρική είναι εξερεύνηση είναι κίνηση, είναι μουσική, είναι αισθήσεις (αφή, όσφρηση, όραση, ακοή). Όταν δίνουμε τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά να χειρίζονται πραγματικά υλικά με προσοχή, δημιουργούμε ένα πλαίσιο φροντίδας και ευθύνης που θα διαρκέσει μια ζωή και μια αίσθηση ανεξαρτησίας καθώς τους εμπιστευόμαστε να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα για “μεγάλους”. Eτοιμαστείτε … Φοράμε ποδιές, βάζουμε σκουφιά, πλένουμε χεράκια και Βουρ για την κουζίνα

Για παιδιά 2,5 -8 ετών
Κάθε Τετάρτη 18::00 – 19:15 ( 2,5 – 4 ετών )  19:30 : 20:45 ( 5 – 8 ετών )
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής θα είναι μηνιαίο.
Υπεύθυνη προγράμματος : : Ηλιάνα Βλάχου
Λίγα λόγια για την Ηλιάνα
Είναι μεγαλωμένη μέσα στις κουζίνες και στη θάλασσα . Οι κουζίνες θα γίνουν η αφορμή να γνωρίσουμε την τοπική μαγειρική μας παράδοση, την οικολογία, την τέχνη και τον κόσμο ολόκληρο . Μαζί θα μαγειρέψουμε, θα δημιουργήσουμε θα πειραματιστούμε .
 

Κάθε Πέμπτη Κουκλοθέατρο και εικαστικό παιχνίδι !

Είστε έτοιμοι ;Ξεκινάμε !
Ελάτε να παίξουμε με την φαντασία μας!! Μέσα σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης ,δημιουργούμε ασφαλές περιβάλλον για τους μικρούς μας καλλιτέχνες Η δημιουργικότητα ανθίζει μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι. Στις συναντήσεις μας θα γνωρίσουμε τον όμορφο κόσμο των παραστατικών τεχνών με βιωματικό τρόπο .Μέσα από την χρήση διαφόρων τεχνών ( κουκλοθέατρο, εικαστικά ) και τεχνικών τα παιδιά θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ,θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τους, και θα συλλέξουν πληροφορίες μέσω του βιωματικού παιχνιδιού. Θεατρικά ,μουσικά και εικαστικά παιχνίδια ,αφηγήσεις παραμυθιών ,γνωριμία με το κουκλοθέατρο ,παιχνίδια με το φως και την σκιά, είναι λίγα μόνο από αυτά που θα συμβούν στον χώρο μας !Η ελεύθερη έκφραση ,ο πειραματισμός ,η παρατήρηση , η εξερεύνηση και η δημιουργική μάθηση αποτελούν οδηγό στις συναντήσεις μας. Τα παιδιά είναι σπουδαίοι δάσκαλοι. Ξεκινάμε με χαρά ελευθερία και σεβασμό!
Για παιδιά 3 – 9 ετών
Κάθε Πέμπτη 18::00 – 19:15 ( 3 – 5 ετών )  19:30 : 20:45 ( 6 – 9 ετών )
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής θα είναι μηνιαίο
Υπεύθυνη εργαστηρίου : Κοκαράκη Μπέττυ
Λίγα λόγια για την Μπέτυ  :Η φαντασία και η δημιουργικότητα ήταν πάντα δίπλα μου !Κάπως έπρεπε όμως να εκφραστώ ,έτσι ξεκίνησα το ταξίδι μέσα στις τέχνες .Από την φωτογραφία πήγα στο κόσμημα από εκεί στις πλαστικές-εικαστικές τέχνες ,παίζοντας το παιχνίδι” όσο ζεις μαθαίνεις” πήγα στην προσχολική αγωγή και εκεί συνάντησα το κουκλοθέατρο. Αυτό ήταν το βρήκα! Μαθήτευσα δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πλέον παίζω με τις κούκλες μου ,το φως και την σκιά! Συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησα οργανώνω εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα ,σεμινάρια ενηλίκων και παιδιών, παραστάσεις και ότι άλλο βάλει ο νους μου! Οι τέχνες και το παιχνίδι είναι το μέσο που εκφράζομαι και επικοινωνώ και πάνω από όλα που με κάνει να νιώθω ελεύθερη!

Κάθε Παρασκευή Του Κήπου μας παιχνίδια !

1,2,3 ξεκινάμε!!
Ένα κυνήγι περιπέτειας και γνώσεων όπου μέσα από το ελεύθερο, ομαδικό και αισθητηριακό παιχνίδι τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα (φυτά και ζώα) και θα συλλέξουν γνώσεις γύρω από αυτό. Ομαδικά παιχνίδια, κηπουρική, φυσικές κατασκευές πρακτικά εργαστήρια για τον κύκλο ζωής των φυτών ,είναι κάποια μόνο από όσα θα ανθίσουν στην αυλή μας με τη συμμετοχή των παιδιών .Οι δραστηριότητες και η υλοποίηση τους είναι βασισμένες στην ελεύθερη έκφραση και εξερεύνηση των παιδιών με τις μεθόδους του outdoor play και urban nature play.
Για παιδιά 3 -9 ετών
Κάθε Παρασκευή 18::00 – 19:15 ( 3 – 5 ετών ) 19:30 : 20:45 ( 6 – 9 ετών )
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής θα είναι μηνιαίο
Υπεύθυνη εργαστηρίου : Κοκαράκη Μπέττυ
Λίγα λόγια για μένα :Η φαντασία και η δημιουργικότητα ήταν πάντα δίπλα μου !Κάπως έπρεπε όμως να εκφραστώ ,έτσι ξεκίνησα το ταξίδι μέσα στις τέχνες .Από την φωτογραφία πήγα στο κόσμημα από εκεί στις πλαστικές-εικαστικές τέχνες ,παίζοντας το παιχνίδι” όσο ζεις μαθαίνεις” πήγα στην προσχολική αγωγή και εκεί συνάντησα το κουκλοθέατρο. Αυτό ήταν το βρήκα! Μαθήτευσα δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πλέον παίζω με τις κούκλες μου ,το φως και την σκιά! Συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησα οργανώνω εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα ,σεμινάρια ενηλίκων και παιδιών, παραστάσεις και ότι άλλο βάλει ο νους μου! Οι τέχνες και το παιχνίδι είναι το μέσο που εκφράζομαι και επικοινωνώ και πάνω από όλα που με κάνει να νιώθω ελεύθερη!