ΑΠΟΓΕYΜΑΤΑ

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα στο Παίξε Γέλασε, παιδιά από 1-6 ετών ερευνούν, ανακαλύπτουν και δημιουργούν, γιατί σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εργαστήρια και δράσεις που βασίζονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Σκοπός και ανάγκη του ανθρώπου από 1-6 ετών είναι να ανακαλύψει και να απολαύσει τον κόσμο γύρω. Ο τρόπος για να πετύχει το σκοπό του, σε αυτή τη νευραλγική χρονική περίοδο της ζωής του, είναι το παιχνίδι που βασίζεται στην ελευθερία επέμβασης στον πραγματικό κόσμο, στα πραγματικά αντικείμενα.

Ειδικά σήμερα, που τα πάντα αλλάζουν καθημερινά και με ταχύτητες φωτός, είναι απαραίτητο να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με ευελιξία, φαντασία και προσαρμοστικότητα. Η βιωματική ανακάλυψη του κόσμου μέσα από το παιχνίδι είναι το μέσο που εμείς χρησιμοποιούμε ώστε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να μπορούν να ερευνούν και ελεύθερα να αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιούν αντικείμενα και υλικά.

Η επιλογή των υλικών και των παιχνιδιών είναι ελεύθερη. Κάθε παιδί αποφασίζει με τι θέλει να ασχοληθεί και με ποιον τρόπο, στα πλαίσια πάντα της εμπιστοσύνης και του σεβασμού στον εαυτό, το χώρο και τους άλλους ανθρώπους.

Τα βασικά μας παιχνίδια θα πλαισιώνονται κάθε φορά από νέα ερεθίσματα και υλικά, ώστε σε κάθε μας συνάντηση τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία νέων ανακαλύψεων και απολαύσεων.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα στο Παίξε Γέλασε πάρτυ και γιορτές σε οικονομικές τιμές.

Μαγαζάκια


Βεστιάριο με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ


Γωνιές με φυσικά υλικά (χώμα, άμμο, ξύλα, πέτρες, νερό)

Εικαστικό υλικό (χρώματα, πυλό, υλικά για κολάζ, κατασκευές, ζωγραφική)