Οι συνεργάτες μας

ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δημιούργησα το Παίξε Γέλασε, γιατί είχα την ανάγκη να αναζητώ και να γνωρίζω τις εξελίξεις του πολιτισμού και των πραγμάτων γύρω μου. Κι αυτό πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί μόνο όταν βρίσκεσαι κοντά στα παιδιά. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το Παίξε Γέλασε και η ανάγκη αυτή, της αναζήτησης και της προσωπικής εξέλιξης, καλύπτεται καθημερινά. Γιατί τα παιδιά σε «αναγκάζουν» να αλλάζεις, να εκπαιδεύεσαι, να ψάχνεσαι διαρκώς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μας το μεγάλωμα των παιδιών τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και πάντα μια μεγάλη αγκαλιά, για τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι σε αυτό τον τρόπο βρίσκεται το μυστικό της ευτυχίας.

 

ΠΕΤΡΟΣ

Με λένε Πέτρο Νικολίνταη και μεγάλωσα παρέα με το ‘Παίξε Γέλασε’. Όταν η μητέρα μου, Μαρία Λάμπρου έψαχνε να βαφτίσει την ιδέα της, ήμουν αυτός που είπα «Ταξίδι στο παιχνίδι». Σήμερα σπουδάζω σκηνοθεσία.

 

ΜΑΡΙΑ

Ονομάζομαι Μαρία Παυλοπούλου, είμαι μαμά της 15χρονης Αριάδνης και ασχολούμαι με παιδιά προσχολικής ηλικίας, εδώ και 23 χρόνια. Είμαι βρεφονηπιαγωγός, Ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Ειδικός Δημιουργικής Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας. Συνεργάζομαι με το ‘Παίξε Γέλασε’ 3 χρόνια, ενώ από φέτος βοηθάω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του, με μεγάλη χαρά. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχω δουλέψει με γονείς και παιδιά από 12 μηνών έως 6 ετών. Είναι ένας χώρος που σέβεται το παράδοξο της σκέψης των μικρών παιδιών και την ανάγκη τους για παιχνίδι γνωριμίας και απόλαυσης του κόσμου.

 

ΒΑΡΒΑΡΑ

Ονομάζομαι Βαρβάρα Βλαχομήτρου , είμαι 24 ετών και αποφοίτησα από το ‘’Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης’’ στην Κρήτη. Μου αρέσει να εξερευνώ και να γνωρίζω τη δημιουργική πλευρά του κάθε ανθρώπου και κυρίως των παιδιών. Με τα παιδιά, από εκεί που βρίσκεσαι  παίζοντας στο γκαζόν, με έναν μαγικό τρόπο μεταφέρεσαι στο πιο ψηλό σημείο της γης, να χορεύεις παρέα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Μέσα λοιπόν από το παιχνίδι και την επαφή με υλικά της καθημερινότητας, ενθαρρύνεται το παιδί να ερευνήσει, να ανακαλύψει πράγματα που το αφορούν, πράγματα της καθημερινότητας μας. Βρίσκομαι στην πρωινή ομάδα του Παίξε Γέλασε και με παραγωγικό , ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι ενθαρρύνουμε το κάθε παιδί.

 

ΟΛΓΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα και από πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε επαφή με τις τέχνες, το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Μεγαλώνοντας με κέρδισε το κλασικό τραγούδι που με ταξιδεύει στον χρόνο, στην ιστορία, είναι παραμυθένιο και φανταστικό. Περπατώντας σε αυτά τα δημιουργικά μονοπάτια, δεν άργησα να ανακαλύψω το ενδιαφέρον μου για τον φανταστικό, αυθόρμητο και ονειροπόλο κόσμο της παιδικής ηλικίας. Άλλωστε, πιστεύω πως κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη και το αντίστροφο. Έτσι, μαζί με την τέχνη συνάντησα την Παιδαγωγική επιστήμη και φέτος αποφοίτησα από το τμήμα «Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, με πολύ χαρά, βρίσκομαι στο Παίξε Γέλασε, έναν χώρο που προσφέρει στα παιδιά παιχνίδια έκφρασης και δημιουργίας.

 

ΔΑΦΝΗ

Με λένε Δάφνη και είμαι 22 χρονών. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και φέτος ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στη Δραματοθεραπεία και Παιγνιοθεραπεία. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και τον τρόπο που παίζουν όταν είναι ελεύθερα να παίξουν ό,τι θέλουν. Όπως έγραψε και ο ανθρωπολόγος G.Dorsey «Play is the beginning of Knowledge»! Δηλαδή πως «Το παιχνίδι είναι η αρχή της Γνώσης» κάτι που πιστεύω και η ίδια. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί στο Παίξε Γέλασε τα παιδιά έχουν την ελευθερία να επιλέξουν το παιχνίδι που τα έλκει περισσότερο και αυτό είναι το αντικείμενο που εγώ διερευνώ.

 

ΣΟΥΖΑΝΑ

Ονομάζομαι Σουζάνα και είμαι 20 ετών. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο Παίξε Γέλασε βρίσκομαι για την κάλυψη παιδικών παιδικών πάρτι και δραστηριοτήτων. Η τελική αίσθηση μετά τη δουλειά είναι αυτή της δημιουργικότητας.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Λέγομαι Κωνσταντίνα και είμαι 23 ετών. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παράλληλα με την σχολή εργάζομαι στην εταιρία Fotoway ως φωτογράφος, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια καλύπτω παιδικά πάρτι. Πρόσφατα έγινα μέλος της οικογένειας του Παίξε Γέλασε, στη θέση του μπουφέ-σέρβις για την κάλυψη των παιδικών πάρτι και των δραστηριοτήτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τα παιδιά του συγκεκριμένου χώρου, καθώς στο παρελθόν είχα συνεργασία με την ιδιότητα της φωτογράφου. Απολαμβάνω τη δουλειά μου και πάντα χαίρομαι να είμαι εκεί!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

Τα Ελληνικά Εδέσματα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Βρισκόμαστε στον χώρο των τροφίμων 10 χρόνια φτιάχνοντας σπιτικές λιχουδιές, χωρίς συντηρητικά, με μαμαδίστικες συνταγές. Με το Παίξε Γέλασε μας συνδέει μια συνεργασία πολλών χρόνων που βασίζεται στην αγάπη και τον σεβασμό. Μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη για την ποιότητα και την σωστή παρουσίαση των ορεκτικών μας.

Με αγάπη για εσάς και τα παιδιά σας.

Φρυγανιώτη Ευαγγελία

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΧΩΡΟΥ

Η Clean2day είναι μια εταιρεία καθαρισμού που αναλαμβάνει κτίρια στα νότια προάστια. Βασική μας αρχή είναι η υπευθυνότητα η συνέπεια και η εμπιστοσύνη. Με πολύ χαρά συνεργαζόμαστε και με τον παιδότοπο Παίξε Γέλασε στην Αργυρούπολη. Καθαρίζουμε με εγκεκριμένα προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον έτσι ώστε να αφήνουμε μια αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας στο χώρο.

Με εκτίμηση Μαρία Κωτσάκη.